søndag 28. mars 2010

Påske

I den siste tiden på skolen har vi hatt om påske; som seg hør og bør ha og forklaringen om 'stille uke' var interessant å forklare for gjengen min. Da spørsmålet om hva den stille uke er, fikk man gode forslag :) som man burde kanskje ha skrevet ned...

Men idag er det palmesøndag og innledning til den stille uke. Palmesøndag er dagen hvor Jesus drar inn til Jerusalem på et esel, menneskene i gata hyller han som konge og legger palmegreiner på bakken.

Deretter fortsetter den stille uke med skjærtorsdag; det er dagen hvor Jesus spiser det siste måltidet sammen med sine disipler. Han vasker også føttene til sine disipler. Det var på denne dagen hvor nattverden ble innført.

Så kommer langfredag; dagen hvor Jesus døde på korset. Grunnen til at langfredag fikk navnet sitt var at denne dagen var Jesus sin lengste dag.

Deretter kommer påskeaften, hvor kirken står samlet i sorg ved Kristi grav. Altertavler og ikoner ble tildekt med et lilla klede; som et tegn på sorg.

På påskedag feirer man Jesu oppstandelse. Jesu dispipler trodde ikke at Jesus hadde stått opp fra det døde; de første som så Jesus levende var kvinnene. Maria Magdalena møtte Jesus i hagen og de mannlige disiplene møtte han senere denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar